Google billedsøgning

Google billedsøgning

Googles billedsøgning er ved at være ret avanceret. Du kan filtrere din søgning, så du lige præcis finder det billede du har brug for. En kombination af både gamle og nye funktioner får billedsøgningen til at gå op i en højere enhed! Både for brugerne, men især også for SEO folk!

I dette blogindlæg vil jeg kigge lidt på hvad Google tilbyder når man søger efter billeder. Derfor går vi på jagt efter billeder af cykler via Googles billedsøgning.

Vi leder efter cykler og indtaster derfor søgeordet ”cykel”. Herunder kommer der et bredt udvalg af cykler - både tegninger, fotografier mv.

Visning af størrelser

Hvis vi havde brug for et billede til print, eller andet der skal være i storformat, skulle vi tilpasse størrelsen, men da vi ikke skal bruge billedet til noget, er det lige meget. Funktionen visning af størrelser kan sortere i mange forskellige størrelser.

Vi vælger bare alle størrelser, så vi får en bred søgning.

Typer

Denne funktion er rigtig smart, hvis man fx leder efter en stregtegning, et foto, ansigt, clipart eller en anden type. En rigtig god funktion jeg ofte benytter, når jeg leder efter bestemte billeder.

Farver

Via funktionen farver kan du vælge hvilke nuancer/farver dit billede skal have.    Vi leder selvfølgelig efter en blå cykel så derfor vælger vi blå.

Og Vupti den blå blå cykel om frem:

Beskyttende søgning

Hvis du har børn og du er bange for der kommer pornografiske billeder frem (Tror det næppe ved en søgning på cykler) så kan du vælge om søgningen skal være moderat, maksimal eller ikke beskyttende.  Du kan læse mere om hvad de forskellige filtreringer står for hos google.

 

Konklusion

Søgningen gør det selvfølgelig meget mere effektivt for brugeren når man leder efter et specifikt billede. Men i fremtiden vil det også give større udfordringer og muligheder for SEO optimering af billeder, da man nu også kan spekulere over om billedet på hjemmesiden skal være gult eller blåt. Hvad nu hvis der kun er 20, som søger på en gul cykel og 1.000 der søger på en blå cykel?

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.